Eveniment

Florin Cîţu se luptă cu moţiunea de cenzură: Premierul a sesizat CCR în privinţa moţiunii de cenzură USR PLUS - AUR, despre care consideră că a fost depusă nelegal

Florin Cîţu se luptă cu moţiunea de cenzură:...

Autor: Laura Buciu

08.09.2021, 11:11 86

Premierul Florin Cîţu anunţă, miercuri, că Guvernul va sesiza Curtea Constituţională a României în privinţa moţiunii de cenzură depuse de USR PLUS şi AUR, despre care consideră că a fost depusă nelegal.

Premierul Florin Cîţu a anunţat, miercuri, după şedinţa internă a PNL, că Guvernul va sesiza CCR pentru a se asigura că sunt respectate procedurile.

„Noi ce am văzut şi ce am primit, semnături în fotocopie, este inadmisibil. Curtea Constituţională e singura care poate spune dacă s-a respectat legea”, a declarat Florin Cîţu.

„Pot retrage moţiunea şi să discutăm cu toţii”, a adăugat premierul.

Potrivit acestuia, dacă CCR va spune că moţiunea a fost depusă legal, „procedurile curg” în continuare.

Moţiunea de cenzură semnată de parlamentari ai AUR şi USR PLUS a fost transmisă, marţi, Guvernului, chiar de către Ludovic Orban, care este şi preşedintele PNL.

Joi, urma să fie citită în plenul reunit al Parlamentului.

El a citat, marţi, după şedinţa BPR care nu a avut cvorum, dintr-o decizie CCR, potrivit căreia „împiedicarea prezentării şi refuzul de a dezbate o moţiune de cenzură deja depusă sunt contrare Constituţiei întrucât acest lucru ar echivala cu eliminarea posibilităţii Opoziţiei parlamentare de a cenzura şi controla deciziile guvernamentale de angajare a răspunderii”.

Hotărârea CCR precizează că moţiunea de cenzură trebuie citită în termen de 5 zile, iar aceasta a fost depusă vineri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO