Eveniment

Florin Crişan, managerul Institutului Inimii, Cluj-Napoca: „În ultimii trei ani s-a investit în Institut, sunt proceduri noi, plecând de la nevoi şi de la interesul de a face lucruri“

Noua unitate din Institutul Inimii din Cluj-Napoca are 24 de paturi dispuse în nouă saloane, cu băi proprii, care pot fi supravegheate permanent.

Noua unitate din Institutul Inimii din Cluj-Napoca are 24 de paturi dispuse în nouă saloane, cu băi proprii, care pot fi supravegheate permanent.

Autor: Georgiana Mihalache

17.08.2021, 00:05 2244

♦ Cea mai recentă investiţie în Institutul Inimii din Cluj-Napoca a fost deschiderea unei unităţi de supraveghere pentru pacienţii cardiaci critici – peste 4,3 mil. lei din fonduri de la Ministerul Sănătăţii.

Institutul Inimii din Cluj-Napoca a primit investiţii de aproape 70 mil. lei în ultimii trei ani, bani atraşi din fonduri europene sau de la stat, prin Ministerul Sănătăţii, potrivit managerului unităţii care tratează bolnavii de inimă, Florin Crişan.

Recent, o nouă unitate şi-a deschis porţile, cu 24 de paturi pentru bolnavii critici, după o investiţie de 4,3 mil. lei.

„Lucrarea în sine a durat un an, de la idee au trecut doi ani jumătate. Cea mai mare parte, 4,2 mil. lei, a fost de la Ministerul Sănătăţii. Este un compartiment care se adresează pacientului critic cardiac, pacientul cu afecţiuni cardiovasculare care pot să ducă la complicaţii şi pacienţii cu boală cronică cardiacă. Unitatea este plină deja. Avem echipamente medicale de moni­torizare, ventilaţie, sunt echipamente medicale pe care le regăsim în orice compartiment de institut de cardiologie, nu doar din România“, a spus Florin Crişan pentru ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO