Eveniment

Florin Pogonaru, AOAR: Profiturile companiilor vor fi diminuate în continuare de cheltuielile cu personalul şi de cheltuielile sanitare

Florin Pogonaru, AOAR: Profiturile companiilor vor fi...

Autor: Răzvan Botea

04.05.2020, 19:38 82

Florin Pogonaru, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de  Afaceri Români (AOAR), spune că profitule companiilor se vor diminua în continuare în contextul în care unele nu produc, dar au cheltuieli pentru reţinerea angajaţilor, iar, în cazul în care reîncep producţia marja de profit este diminuată de cheltuielile sanitare.

„Încasările din impozitul pe profit vor scădea în mod vădit, pentru că, în mod cert, companiile se confruntă cu două mari cheltuieli majore: menţinerea forţei de muncă într-o perioadă în care firmele practic nu produc şi a doua chestiune este legată de cheltuielile suplimentare cu măsurile de securitate sanitară. Aceste lucruri se vor vedea în profit”, a declarat Florin Pogonaru pentru ZF.

De asemenea, el mai crede că, dacă guvernul va introduce un sistem de bonificaţie pentru companiile care plătesc impozitul pe profit la termen, este posibil ca măsura nu aibă efect, în contextul în care multe companii nu vor mai avea profit.

„Se întâmplă şi la case mai mari. Companii mari au realizat faptul că cheltuielile sanitare sunt foarte mari. Este o perioadă de investiţii fără încasări şi, într-adevăr, scăderile de profit vor fi dramatice. Dacă se va încerca să se stimuleze economia prin acordarea de bonusuri la plata impozitului pe profit, nu cred totuşi că va fi prea mult profit în perioada următoare.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO