Eveniment

Fondurile europene pentru HR se termină în cinci luni

Autor: Adelina Mihai

24.01.2011, 23:56 35

Fondurile europene pentru resurse umane ar putea fi primii banieuropeni care se termină, în condiţiile în care sute de firme şiONG-uri au semnat contracte care depăşesc 80% din valoarea alocatăpână în 2013.

Beneficiarii de fonduri europene pentru resurse umane au semnatcontracte în valoare 3,5 mld. euro, în contextul în care sumaalocată pentru întregul program este de 4,25 mld. euro. Cel puţincâteva zeci se firme, ONG-uri, agenţii şi instituţii de stat auanunţat numai în ultimele zile lansări de proiecte cu finanţareeuropeană fie pentru training, reconversie profesională saucombaterea discriminării femeilor.

"Din păcate, am început cu stângul în acest program şi de aceea2010 a fost anul relansării. Nu am avut de unde să avem rambursăripână acum, pentru că nu am avut proiecte contractate", a spus AncaZevedei, şefa AMPOSDRU, autoritatea de management care gestioneazăbanii europeni pentru resurse umane. Ea estimează că până lajumătatea acestui an se va contracta întreaga sumă de 4,25 mld.euro.

Anul trecut, în conturile românilor care au luat fondurieuropene pentru HR au intrat peste 400 de milioane de euro, de zeceori mai mult decât în 2009. Cele mai mari costuri ale unui astfelde program- între 50 şi 60%- sunt reprezentate de cheltuielile cusalariile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO