Eveniment

Forbes: Castelul Bran, a doua cea mai scumpa proprietate din lume

17.10.2007, 20:57 53

Revista americana Forbes a plasat Castelul Bran pe pozitia a doua in randul celor mai scumpe proprietati din lume, cu o valoare estimata la 140 mil. dolari.
Castelul a fost retrocedat arhiducelui Dominic Habsburg si familiei acestuia, mostenirea castelului fiind insa subiect de disputa in justitie.
Pe primul loc in topul Forbes se situeaza o proprietate de 165 mil. dolari din Beverly Hills, California. Complexul a fost construit in 1926, in stil mediteraneean, si cuprinde sase cladiri, trei piscine si un cinema. Locul trei este ocupat de o proprietate din tinutul englez Surrey, evaluata la 138 mil. dolari. Urmatoarele pozitii ale listei sunt ocupate de o ferma din Aspen, Colorado, evaluata la 135 mil. dolari, apoi de "Maison de L'Amitie" din Palm Beach, care poate fi achizitionata pentru 125 mil. dolari.
"Este vorba despre cele mai scumpe locuinte existente pe piata. Cumparatorii si vanzatorii acestor proprietati pot face tot ce isi doresc", a declarat Joshua Saslove de la Joshua & Co.
Potentialii cumparatori pentru locuintele cu preturi intre 20 mil. dolari si 200 mil. dolari se incadreaza in acelasi tipar. Ei sunt investitori bogati din intreaga lume, in cautarea unei a treia sau a patra locuinte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO