Eveniment

Fost director de la CEZ devine consilier al lui Videanu

Fost director de la CEZ devine consilier al lui Videanu
14.03.2010, 23:00 168

Doru Voicu (foto), 42 de ani, directorul de dezvoltare pe piatalocala al cehilor de la grupul energetic ceh CEZ, a decis ca de lainceputul lunii martie sa schimbe taberele si sa i se alatureministrului economiei, Adriean Videanu, in functia de consilier peprobleme de energie, dupa aproape cinci ani in care a condusextinderea cehilor in Romania.

Acest pas reprezinta practic revenirea lui Voicu in domeniulenergiei coordonat de statul roman, dupa ce in in 2005 a parasitElectrica, unde era responsabil pentru privatizari, pentru a sealatura echipei CEZ imediat dupa ce aceasta a castigat procesul deprivatizare al fostei Electrica Oltenia.

In timpul mandatului lui Voicu, CEZ a devenit unul dintre celemai active grupuri energetice pe piata locala, avand investitiisemnificative in segmentul eolian si fiind implicat in mai multeproiecte majore de producere a energiei electrice alaturi de statulroman.

Voicu nu a putut fi contactat pentru detalii suplimentare.

In prezent, Ministerul Economiei incearca sa puna pe picioareunul dintre cele mai ambitioase planuri privind reorganizareasistemului de productie al energiei electrice prin crearea a douamari companii nationale, nu de putine ori fiind dat modelul cehilorde la CEZ ca exemplu pe care statul roman incearca sa-l copieze. Inlegatura cu aceasta idee, chiar si cand autoritatile de laBucuresti spuneau ca isi doresc infiintarea unui singur campionnational, Voicu spunea ca exista potential pentru o astfel destrategie, amintind de necesitatea listarii la Bursa a unuiasemenea conglomerat de firme.

In ceea ce priveste inlocuitorul sau in cadrul CEZ Romania,reprezentantii companiei au declarat ca din martie noul director dedezvoltare este Juan Saez Palacios, 45 de ani. Anterior preluariipostului din Romania, Palacios a activat in cadrul GrupoRaga, grupspaniol specializat in servicii de mentenanta a spatiilor verzi side salubritate, in special in zona Madridului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO