Eveniment

Fost ziarist la Financial Times si consilier al lui Geoana, propus pe un loc in CA al CEC

08.07.2009, 19:49 17

Andrei Postelnicu, fost jurnalist la Financial Times si consilier al liderului PSD Mircea Geoana, a fost propus de Ministerul de Finante pentru un loc in Consiliul de Administratie (CA) al CEC, propunerea urmand sa fie trimisa spre avizare BNR.
Contactat de ZF, Postelnicu a explicat ca experienta acumulata ca jurnalist il recomanda pentru aceasta functie si ca nu crede ca vor exista probleme cu avizul pe care trebuie sa il primeasca de la banca centrala.
„CEC este o institutie importanta, desi a pierdut ceva teren in ultima vreme, insa nu este cea mai complexa banca cu care am intrat in contact", a declarat Postelnicu. „Am scris despre institutii mult mai importante si sper ca aceasta experienta sa o pot folosi in favoarea CEC", a adaugat el.
Poate fi, insa, interpretat acest gest ca o recompensa pentru consilierea acordata lui Mircea Geoana, in conditiile in care protocolul aliantei PSD-PDL privind impartirea functiilor din administratia publica si din companiile de stat acorda social-democratilor dreptul de a efectua numirile in cadrul CEC?
„Cred ca cel mai bine ar fi sa lasam faptele sa vorbeasca", a declarat el, adaugand ca „dupa cateva luni de activitate a noului CA putem discuta despre activitatea acestuia in baza unor rezultate palpabile". „Bineinteles ca orice gest poate fi interpretat si nimeni nu poate opri publicul sa faca acest lucru. Consider insa ca experienta pe care o am ma recomanda pentru aceasta functie", a concluzionat el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO