Eveniment

Fostul ministru de finante a ajuns in conducerea CEC Bank

Fostul ministru de finante a ajuns in conducerea CEC Bank
31.03.2010, 23:10 147

Gheorghe Pogea, fost ministrul al finantelor publice intre 2008si 2009, a fost numit pentru un mandat de un an in Consiliul deAdministratie al CEC Bank, a cincea mare banca locala, detinuta destat.
Dupa plecarea din Guvern, Pogea a ramas in domeniul public,preluand in februarie si un post in Consiliul de Supraveghere laFondul Proprietatea. Ca ministru al finantelor publice, el acastigat circa 5.400 lei (1.200 euro) pe luna.
La Fondul Proprietatea castiga de peste trei ori mai mult,respectiv aproape 17.000 lei (peste 4.000 euro) pe luna, dinindemnizatia de membru al Consiliului si al unor comiteteconsultative.
Pogea a ocupat un post vacant in Consiliul de Administratie al CEC,mandatul sau urmand sa se incheie in mai 2011, odata cu cel alpresedintelui bancii Radu Ghetea. Numirea sa a fost aprobata incadrul unei Adunari Generale a Actionarilor din 14 ianuarie si afost publicata in Monitorul Oficial la inceputul acesteisaptamani.
Consiliul de Administratie al CEC Bank este format in prezent din11 membri, fiind condus de Radu Ghetea. In Consiliu mai participacu rang de membru Bogdan Dragoi, secretar de stat in MinisterulFinantelor responsabil cu Trezoreria, Ciprian Badea, Serban Pop,Mihai Vatasoiu, Enache Jiru si Ene Dinga. Trei dintrevicepresedintii bancii - Gheorghe Carabasan, Mihaela Popa siCristian Tudorancea au si ei posturi de adminsitratori.
Enache Jiru a fost numit in toamna trecuta ca administrator, dupace la inceputul anului se vehiculase pe piata posibilitatea ca elsa preia conducerea executiva a bancii. Jiru, fost secretar de statla Ministerul Finantelor, a mai detinut functia de presedinte alCEC pentru o scurta perioada de timp, in perioada 2004-2005. SerbanPop a fost pana anul trecut vicepresedinte al ANAF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO