Eveniment

Franks: Fiecare euro pe care o companie de stat îl pierde e acoperit din buzunarele românilor

Franks: Fiecare euro pe care o companie de stat îl pierde e acoperit din buzunarele românilor

Autor: Alexandra Chelu, Mediafax

08.02.2011, 15:59 22

Pierderile şi arieratele companiilor de stat sunt acoperite cubani din buzunarele românilor care plătesc taxe, mecanism care nuse înţelege uneori, a declarat marţi şeful misiunii FMI de evaluarea acrodului cu România, Jeffrey Franks, scrie Mediafax Business.

"Uneori se crede că societăţile de stat pot pierde bani fără săafecteze pe nimeni. Fiecare euro pe care o companie de stat îlpierde reprezintă un cost pentru buzunarul plătitorilor de taxe.Asta se întâmplă când companiile de stat pierd bani. Asta înseamnăcă banii plătiţi pe taxe de către toţi românii, atât de cei carefac 500 lei, 600 lei sau 1.000 lei pe lună, trebuie folosiţi pentrua acoperi arieratele şi pierderile acestor companii. Luaţi bani dinbuzunarele tuturor românilor când aceste companii produc pierderi.Dacă vrem să evităm să mai luăm bani din buzunarele tuturorromânilor care plătesc taxe pentru companiile cu pierderi trebuiesă rezolvăm această problemă", a afirmat Franks.

El a menţionat că atunci când problema pierderilor companiilor destat va fi rezolvată, aceste firme nu vor mai "trage în joseconomia", ci vor susţine creşterea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO