Eveniment

Garantii de stat de pana la 2,25 mld. €

Garantii de stat de pana la 2,25 mld. €
28.01.2010, 23:08 20

Guvernul poate aloca in acest an pana la 1,25 mld. euro pentrucontinuarea programului "Prima casa" prin garantarea creditelorpentru locuinte, insa probabil ca in acest plafon vor fi incluse sialte scheme de garantare.

Ministrul finantelor Sebastian Vladescu (desen) considera caschemele de garantare reprezinta principala solutie de incurajare acreditarii. FMI a acceptat ca o suma suplimentara de circa unmiliard de euro sa fie rezervata pentru acordarea de garantiiproiectelor de investitii finantate din bani de la UE, BEI sauBERD. Finantele urmeaza sa elaboreze o noua grila de selectie aproiectelor. Pentru anul trecut, Guvernul a avut la dispozitie unplafon de garantare de 7,7 mld. lei (1,83 mld. euro), din care nu afolosit mai putin de o treime, FMI fiind de acord ca restul sa fiereportat pentru 2010. Este vorba despre suma de 1,25 mld. euro carepoate fi folosita pentru garantarea de noi credite pentru locuinte,dar si pentru alte garantii de credite. Ministerul Finantelorlucreaza la o varianta a programului "Prima casa" care saincurajeze achizitia de locuinte noi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO