Eveniment

Gigantii energetici vor aduce pe piata si sute de disponibilizari

11.02.2010, 23:05 41

Reorganizarea sistemului energetic national prin formarea a douacompanii energetice, Electra si Hidroenergetica, va duce si ladisponibilizari, in conditiile in care firmele care vor intra instructura celor doi giganti au in total peste 40.000 de angajati.Desi pana acum nu s-a dat un numar exact privind disponibilizarile,acesta ar putea depasi ordinul sutelor de angajati.

"Cel putin pe zona termo, aceste companii sunt incarcate depersonal. Cred ca la sfarsitul realizarii companiei cateva sute depersoane vor fi disponibilizate. Nu este un numar concret panaacum", spune Mihai David, directorul general al Hidroelectrica siactualul coordonator al infiintarii Hidroenergetica. Compania pecare David o pune pe picioare va avea o capacitate instalata de6.500 MW si va reuni mai multe sucursale ale Hidroelectrica,inclusiv Portile de Fier, CNH, Electrocentrale Bucuresti,Electrocentrale Deva si cateva sucursale ale Termoelectrica.Necesarul de investitii pe termen mediu la Hidroenergetica a fostestimat recent de David la 1-1,5 mld. euro.

In ceea ce priveste Electra, compania care va reuni cele treicomplexuri energetice, Nuclearelectrica, SNLO si mai multesucursale ale Hidroelectrica, nu au fost lansate estimari privindnumarul de concedieri.

Acest proiect de reorganizare a sistemului energetic a iscatnemultumirea sindicalistilor din Hidroelectrica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO