Eveniment

Gigantul media Axel Springer a plătit dividende de peste 750 de milioane de euro în ultimii patru ani

Gigantul media Axel Springer a plătit dividende de peste...

Autor: Ştefan Stan

11.01.2024, 15:17 96

Gigantul media Axel Springer a plătit dividende de peste 750 de milioane de euro în ultimii patru ani, inclusiv un premiu important care a venit la câteva săptămâni după ce grupul media german a anunţat sute de pierderi de locuri de muncă la agenţiile sale de presă naţionale, scrie FT. 

Cifrele consultate de Financial Times arată că acţionarii proprietarului Politico, printre care se numără directorul general Mathias Döpfner şi grupul american de capital privat KKR, au împărţit un total de 125 de milioane de euro în luna martie a anului trecut.

Plata a venit la o lună după ce angajaţii de la tabloidul emblematic al editurii Bild şi de la ziarul conservator Welt au fost anunţaţi că se confruntă cu o reducere a bugetului de 100 de milioane de euro şi cu închiderea unei serii de birouri regionale, ca parte a ceea ce compania a prezentat ca fiind o revizuire digitală.

Dividendele au totalizat 776 de milioane de euro din 2020, anul în care KKR a devenit cel mai mare acţionar al Axel Springer, potrivit unui document consultat de FT. Firma deţine o participaţie de 36% din grupul media german, care deţine, de asemenea, platforma de locuri de muncă online Stepstone şi mai multe site-uri imobiliare online.

Plăţile se compară cu un profit total al grupului de aproximativ 770 de milioane de euro pentru perioada relevantă, în timp ce profitul ajustat înainte de dobânzi, impozite, depreciere şi amortizare a fost de 2,9 miliarde de euro, la venituri de peste 13 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO