Eveniment

Grindeanu, întrebat despre o eventuală demisie: Programul de guvernare este votat pe 2017-2020

Grindeanu, întrebat despre o eventuală demisie:...

Autor: Gabriel Pecheanu

04.01.2017, 18:22 64

”Eu, azi, am fost votat premierul României. Programul de guvernare este votat pe 2017-2020”, a spus Sorin Grindeanu.

El fusese întrebat dacă va demisiona din fruntea Executivului dacă Legea 90/2001 va fi declarată neconstituţională, ca urmare a demersului Avocatului Poporului, Victor Ciorbea.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat miercuri că va sesiza la CCR Legea 90/2001 care împiedică persoanele condamnate penal să facă parte din Guvern, afirmând că nu vizează cazul lui Liviu Dragnea, ci o reglementare de ansambu.

„Sunt argumente beton în sensul soluţiei pe care o voi da”, a spus Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, întrebat dacă va sesiza la CCR Legea 90/2001.

Întrebat ce soluţie va da, Victor Ciorbea a răspuns că joi va prezenta argumentele. „Mâine. Am promis că după învestire. (…) Veţi vedea câte texte din Constituţie, din diverse convenţii internaţionale sunt încălcate. (...) Vom vedea mâine da ori ba. Mâine vă trimt comunicatul după ce înregistrez la Curte, că este normal să ajungă la Curte... o primiţi foarte frumos, cu explicaţii, am făcut o sinteză de cinci pagini din vreo 15 - 17... Este în temeiul acelei autosesizări despre care v-am anunţat demult. Mâine. (…)Mâine primiţi punctul de vedere oficial, după ce e înregistrat”, a explicat el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO