Eveniment

Guvernul: 100 de companii ofera 30 de stagii de practica

28.03.2008, 18:42 22

Aproape 100 de companii vor oferi peste 30 de stagii de practica masteranzilor si studentilor in an terminal, in cadrul unui program-pilot, demarat de Cancelaria primului-ministru impreuna cu ambasadele si camerele de comert din primele sapte tari care investesc pe piata locala. Printre acestea se numara SUA, Marea Britanie, Franta, Germania si Olanda.
"Ne dorim sa ajutam invatamantul sa se apropie cat mai mult de problemele reale ale economiei, sa sprijinim mediul academic sa isi modeleze programele, iar companiile sa aiba acces la resurse umane de valoare si sa poata selecta de pe bancile scolii viitorii angajati", a declarat primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu la lansarea programului Start Internship. Premierul a adaugat ca in acest fel se va asigura un suport real pentru cresterea economica din ultimii opt ani. "Cele mai importante investitii pe care le vor face companiile in urmatorii ani vor fi cele in resursa umana", a mai spus el.
"Potrivit cercetarilor recente, 85% dintre studenti sunt interesati de programele de internship", a spus Jaap Werner, ambasadorul Olandei in Romania, care a adaugat ca universitatile si companiile olandeze vor fi implicate in proiect.
Proiectul Start Internship a luat fiinta in urma discutiilor cu reprezentantii facultatilor din tara si cu cei ai Ministerului Educatiei care au subliniat slaba pregatire a studentilor, corelat cu lipsa de forta de munca de pe piata.
"Proiectul isi propune sa rezolve problemele importante ale pietei, sa sporeasca reputatia brandurilor de angajator a organizatiilor si sa demonstreze implicarea sociala a companiilor in cadrul reformei educatiei", a explicat Anca Harasim, director executiv al Camerei de Comert Americane din Romania.
Varianta-pilot a programului va fi derulata in Bucuresti timp de trei luni, din iulie pana in septembrie, urmand ca apoi programul sa fie extins si la nivel national. Comitetul de organizare al programului este condus de Calin Dragan, directorul Coca-Cola Romania. Pe 23 mai, la Romexpo Bucuresti, va fi organizat un targ unde companiile isi vor prezenta oferta si vor intervieva candidatii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO