Eveniment

Hrebenciuc sustine ca familia Tinu nu are datorii fata de el

24.03.2005, 00:00 17


Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a declarat ieri ca nu are nici un fel de amestec in situatia creata la cotidianul Adevarul si a negat ca familia Tinu ar avea vreo datorie morala sau materiala fata de el.


Intrebat daca el sau omul de afaceri Fathi Taher l-a imprumutat pe Dumitru Tinu cu bani pentru a cumpara actiuni la Adevarul, Hrebenciuc a raspuns ca nu a imprumutat "nimeni pe nimeni" cu bani.


El a precizat ca are doar relatii de prietenie cu familia ziaristului Dumitru Tinu.


"Suntem prieteni, am fost prieten cu Dumitru Tinu, sunt prieten cu fiica domnului Tinu, cu sotul acesteia, care este problema", a spus el.


Intrebat daca se afla in spatele scandalului de la cotidianul Adevarul, Hrebenciuc a spus ca "este o moda in Romania" ca atunci cand exista un lucru care nu poate fi explicat sa se afirme ca "Hrebenciuc este in spatele acestei actiuni".


"Foarte multa lume spune despre sindromul Hrebenciuc", a declarat el, mentionand "ca sunt tot felul de oameni interesati de a dezvalui tot felul de aiureli".


"Nu sunt actionar, nu sunt in spate", a continuat el. 


Intrebat daca a avut vreo influenta asupra familiei Tinu, Hrebenciuc a spus ca uneori se tine cont de parerea sa, alteori nu.


El a negat ca a intervenit in schimbarile de la cotidianul Adevarul. "Eu cu domnul Cristian Tudor Popescu sunt foarte bun prieten, poate ca in istoria celor doi ani de zile care au trecut au mai fost momente din acestea sensibile la Adevarul si poate atunci am facut oficii bune de colaborare intre actionari si angajatii acestui ziar", a mai afirmat Viorel Hrebenciuc.


In ceea ce priveste plecarea echipei de la Adevarul si consecintele acesteia, el apreciat ca atat plecarea conducerii ziarului, cat si a redactorilor reprezinta o pierdere, adaugand insa ca "nimeni nu e de neinlocuit".



"Au mai fost cazuri in presa romaneasca, cum a fost domnul Ion Cristoiu, care s-a despartit de Evenimentul zilei si de Cotidianul, iar ziarele merg inainte", a declarat Hrebenciuc.



Un numar de 81 de jurnalisti si de angajati din personalul tehnic si de administratie al ziarului Adevarul si-au depus marti demisiile, urman-du-i astfel pe cei patru membri ai conducerii editoriale a publicatiei.


In ceea ce-l priveste pe Cristian Tudor Popescu, Hrebenciuc a opinat ca va deveni un foarte mare ziarist, "daca va reusi sa isi infraneze orgoliul pe care il are".


Pe de alta parte, el a sustinut ca nu a primit niciodata reclamatii din interiorul PSD in legatura cu ceea ce s-a scris in Adevarul.


Intr-un editorial din Adevarul de luni, C.T. Popescu a sugerat ca in spatele actiunilor Annei Maria Tinu s-ar afla omul politic Viorel Hrebenciuc. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO