Eveniment

Iasiul incearca sa mai stranga 100 mil. lei de pe Bursa

20.05.2010, 23:02 17

Municipiul Iasi va derula in perioada 25-31 mai o oferta devanzare de obligatiuni prin intermediul careia isi propune saatraga 100 de milioane de lei (24 mil. euro) de pe piata decapital.

Oferta, care va fi intermediata de BT Securities, este primadupa oferta de obligatiuni a municipiului Botosani, in valoare de10 mil. lei, care nu a reusit sa atraga interesul investitorilor depe Bursa.

Aceasta este a doua transa de obligatiuni emise de municipiulIasi pe Bursa, dupa o oferta similara realizata anul trecut. Celedoua oferte de obligatiuni, in valoare totala de 200 mil. lei (48mil. euro), au ca scop finantarea mai multor proiecte de interespublic derulate de municipalitate.

La prima transa de obligatiuni, de anul trecut, bancafranco-belgiana Dexia s-a angajat sa subscrie obligatiunile ramasenesubscrise de catre investitorii de pe Bursa.

Pentru noua emisiune prospectul de oferta nu a fost incapublicat, dar este posibil ca termenii sa fie aceiasi, respectiv caDexia sa asigure subscrierea in intregime a ofertei.

Emisiunea cuprinde un milion de obligatiuni cu valoarea nominalade 100 de lei. Titlurile au o dobanda variabila, calculata ca medieintre ratele dobanzilor interbancare ROBID si ROBOR plus o prima de0,65%. Emisiunile au scadenta in 2028 si vor fi listate laBursa.

Municipiul Iasi se afla in topul bugetelor municipalitatilorlocale, dar este totodata si printre cele mai indatorate.

Potrivit bugetului pentru acest an, municipalitatea va plati inacest an 73,5 mil. lei (17,5 mil. lei) reprezentand dobanzi si ratede capital, aferente imprumuturilor existente, in conditiile incare are prevazute venituri de 630 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO