Eveniment

Ilie Sarbu: Neregulile in proiectele SAPARD, nu chiar atat de grave

10.03.2004, 00:00 17



Ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, a recunoscut ca exista unele nereguli in derularea programului SAPARD in cateva judete, apreciind insa ca nu este vorba despre o situatie tragica.



"Din verificarile efectuate, rezulta ca situatia nu este chiar asa de tragica cum s-a spus. Cunoastem cateva cazuri concrete, in judetele Suceava si Gorj", a declarat Sarbu.



El a precizat ca, in prezent, se afla in derulare un control national privind aplicarea programului, rezultatele urmand sa fie facute publice pana la sfarsitul lunii martie.



Mnistrul Agriculturii a aratat ca, in cazul proiectelor la care au fost depistate conflicte de interese, a fost oprita efectuarea platilor. In ceea ce priveste sumele alocate deja, acestea trebuie recuperate.



Sarbu a mai spus ca urmeaza sa fie numit un nou director general la Agentia SAPARD, dupa ce Elena Secuiesu, actualul director, si-a exprimat intentia de a demisiona din motive medicale.



Comisia de audit intern a Ministerului de Finante a constatat, in luna februarie, 16 cazuri de conflict de interese in proiecte SAPARD din judetul Suceava si a recomandat Agentiei sa reia procedurile pentru desemnarea persoanelor care vor verifica din nou proiectele respective.



In urma acestor sesizari, Agentia SAPARD a decis sa reia licitatiile pentru verificarea celor 16 proiecte. Ulterior, au mai fost semnalate nereguli si in judetele Valcea, Olt, Dambovita si Mures.



Infiintata la inceputul anului 2000, Agentia SAPARD este autoritatea nationala responsabila cu implementarea financiara si tehnica a programului SAPARD, finantat de Uniunea Europeana. Institutia are o unitate centrala si opt birouri regionale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO