Eveniment

Immorent anunta un risc de supraproductie de birouri

06.06.2007, 20:18 13

Bucurestiul este expus riscului de supraproductie de spatii de birouri in perioada 2008-2009.
Cu toate acestea, se estimeaza ca piata va reusi sa absoarba noile proiecte in decurs de cativa ani, ceea ce va alinia Bucurestiul la nivelul altor capitale europene, cum ar fi Viena, Praga si Budapesta, apreciaza reprezentantii societatii de leasing Immorent Romania, subsidiara a grupului Erste Bank.
Immorent Romania se va concentra in urmatorii ani si pe dezvoltarea de proiecte imobiliare, unde se va implica pe segmentele de retail, birouri si comercial. Atentia companiei este indreptata catre nordul, vestul si centrul Bucurestiului dar si catre orase precum Cluj-Napoca, Timisoara si Iasi.
Un studiu recent al companiei de consultanta imobiliara Colliers arata ca numarul importat de proiecte anuntate spre finalizate in anii 2007 si 2008 ar putea provoca o crestere a ratei de neocupare, precum si o usoara scadere a chiriilor.
Pana la sfarsitul anului 2008 este asteptata livrarea a aproximativ 400.000 - 500.000 de metri patrati de spatii de birouri de clasa A la nivelul Bucurestiului, care vor duce stocul disponibil spre 800.000 de metri patrati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO