Eveniment

Impactul financiar al ordonanţei prin care cresc salariile bugetarilor, analizat de Guvern

Impactul financiar al ordonanţei prin care cresc...

Autor: Mona Scarisoreanu, Gabriel Pecheanu

06.01.2017, 15:32 164

”Ca şi exemple pe care le-am extras: eliminarea plafonului CASS pentru cei cu salarii de peste cinci ori salariul mediu, aici avem undeva în jur de 36.000 de beneficiari. Veniturile cresc cu 500 de milioane lei, deci nu vorbim doar de cheltuieli, care ar acoperi eliminarea CASS pentru veniturile din investiţii şi alte activităţi şi, de asemenea, creşterea salariilor pentru sectorul de cultură pe care astăzi o adoptăm. 500 de milioane venituri pe partea asta cu plus, cheltuieli cu minus”, a declarat premierul.

Acesta a arătat că, va exista un plus de venituri de 1,4 miliarde prin eliminarea plafonului CAS pentru cei cu salarii de cinci ori mai mari, care ar acoperi creşterea pensiei minime de la 400 la 520 lei de la 1 martie, transportul gratuit CFR pentru toţi studenţii şi mai mult decât dublarea burselor, de la 83 la 201 lei.

“1,4 miliarde cu plus pe venituri, 1,4 mld pe aceste măriri. Creşterea salariului minim, de asemenea, de la 1 februarie, pe care-l adoptăm azi, de la 1250 lei la 1450 de lei, înseamnă un plus ca venituri de un miliard, care ar acoperi 70% din costurile generate de creşterea punctului de pensie de la 1 iulie la 1000 de lei. Sunt lucruri pe care vreau să le gestionaţi atent astfel încât această balanţă să o avem tot timpul în echilibru, domnule ministru (n.r. Ministrul Finanţelor). De asemenea, în perioada următoare vom mai adopta, conform calendarului pe care-l avem, măsuri de acest tip, nu doar noi, ci şi în Parlament. Măsuri pe Codul fiscal, astfel încât tot ceea ce ne-am angajat în faţa oamenilor să punem în practică”, a mai spus primul ministru.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO