Eveniment

Importuri mai ieftine din Italia

04.02.2004, 00:00 11



Companiile italiene care exporta pe piata romaneasca si folosesc asigurarea creditului la export vor plati din aceasta luna o prima de asigurare mai mica, rezultand o diminuare a costurilor pentru societatile respective in operatiunile de export si de investitii in Romania. Acesta este rezultatul confirmarii de catre Institutul Italian pentru Servicii de Asigurari in Comertul Exterior (SACE) a imbunatatirii riscului de tara pentru Romania, de la categoria de risc SACE V la risc SACE IV, potrivit unei notificari a Ambasadei Italiei la Bucuresti catre Ministerul Economiei si Comertului.



Aceasta imbunatatire este legata de planul de dezvoltare al SACE pentru urmatorii trei ani, care prevede o politica de stimulare si de expansiune catre pietele Europei Centrale si de Est, si se bazeaza pe o decizie adoptata de catre Grupul de Experti in Riscul de Tara al OSCE.



O imbunatatire similara a ratingului a fost anuntata de Agentia belgiana de creditare a exporturilor DUCROIRE/DELCREDERE, care a modificat ratingul privind ,,riscul politic pe termen mediu/lung pentru operatiunile de export'' in Romania de la categoria 5 la categoria 4. Grila de evaluare a riscului variaza de la 1 la 7, in ordinea crescanda a riscului. Italia este cel mai mare exportator pe piata romaneasca, cu vanzari de 3,8 mld. Euro in 11 luni din 2003. Belgia a exportat in aceeasi perioada marfuri in valoare de 287 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO