Eveniment

In avocatura, Ucraina este noua Romanie

12.05.2008, 17:44 72

Dezvoltarea puternica a pietei de avocatura a transformat Romania intr-un punct de referinta pentru alte tari emergente, precum Ucraina, unde firme internationale, cum sunt Clifford Chance sau CMS Cameron McKenna, deja prezente in Romania, isi deschid birouri proprii.
"Vom extinde cercetarea asupra pietelor din Romania si Ucraina, doua piete de mari dimensiuni, cu importante resurse naturale si cu o piata imobiliara in dezvoltare. Avocatii pe care ii intervievam ne transmit ca Ucraina este noua Romanie", apreciaza Senja Malone-Lee, editor pentru Europa Centrala si de Est a Chambers Europe, publicatie care cuprinde analize asupra pietelor de avocatura din 41 de state europene, realizate pe baza de interviuri.
In editia din 2008, piata din Romania a fost analizata din perspectiva a zece practici. La opt dintre acestea (banking, competition, corporate, litigii, energie, proprietate intelectuala, proiecte si real estate) firma Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a fost recomandata de pe prima pozitie, pe care au mai fost plasate si firmele Badea Clifford Chance (banking si proiecte), Popovici Nitu (proiecte si real estate), Stoica & Asociatii (litigii si proprietate intelectuala), Tuca Zbarcea (competition si proiecte), Biris Goran (taxe), Magda Volonciu (dreptul muncii), Musat & Asociatii (proiecte) si Zamfirescu Racoti Predoiu (litigii).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO