Eveniment

In loc sa dea drumul la gaze, Rusia propune summit-uri

15.01.2009, 19:13 26

Rusia cheama maine Ucraina si tarile europene la un summit pe tema crizei gazelor, pana atunci sansele reluarii tranzitului spre tarile europene fiind foarte mici.

"In acest moment trimitem invitatiile catre sefii de state si de guverne ai tarilor consumatoare de gaz rusesc si ai celor de tranzit" a declarat purtatoarea de cuvant de la Kremlin, citata de AFP si preluata de Mediafax.
Premierul Emil Boc a declarat ieri dupa-amiaza ca inca nu s-a luat o decizie in privinta participarii reprezentantilor locali la acest summit. "Vom lua o decizie in acest sens dupa consultarea tuturor factorilor abilitati", a declarat Boc.
"Actuala criza a gazului demonstreaza inca o data cat de slaba si de ineficace este politica energetica comuna a UE", spune europarlamentarul Daniel Daianu. In opinia acestuia constructia gazoductului Nabucco trebuie accelerata si este necesara dezvoltarea capacitatilor de inmagazinare a gazului natural, diversificarea furnizorilor de gaz, a rutelor de transport si a mecanismelor de livare.
UE si-a exprimat ieri disponibilitatea de a-i trimite pe ministrul ceh al energiei si pe comisarul european pentru energie la o reuniune Rusia-Ucraina "la nivel inalt".
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO