Eveniment

În vremuri tulburi, aurul bate toate recordurile: Activul preferat de refugiu al investitorilor a urcat luni până la 2265 dolari uncia

În vremuri tulburi, aurul bate toate recordurile:...

Autor: Ştefan Stan

01.04.2024, 14:53 118

Luni, aurul a sărit până la 2.265,73 dolari pe uncie, în creştere cu 1,6% faţă de închiderea de joi, după ce au stabilit o serie de maxime în ultimele şedinţe, scrie Bloomberg. 

Indicatorul preferat al Fed pentru măsurarea inflaţiei subiacente - indicele principal al cheltuielilor de consum personal - s-a răcit în februarie, potrivit datelor prezentate vineri, când multe pieţe au fost închise. Acest lucru se adaugă la argumentele pentru o reducere a costurilor de împrumut, deşi banca centrală a adoptat un ton prudent.

O serie de factori pozitivi au împins lingourile în sus cu aproximativ 14% de la jumătatea lunii februarie. Perspectiva unei relaxări monetare din partea marilor bănci centrale şi tensiunile ridicate din Orientul Mijlociu şi Ucraina au susţinut această revenire. De asemenea, băncile centrale, în special în China, au cumpărat foarte mult, în timp ce consumatorii din această ţară au cumpărat lingouri pe fondul problemelor actuale din cea mai mare economie asiatică.

După publicarea cifrelor privind inflaţia, preşedintele Fed, Jerome Powell, a declarat că cifrele au fost "destul de conforme cu aşteptările noastre" şi că nu a existat nicio grabă de a reduce ratele. La sfârşitul acestei săptămâni, investitorii vor avea o nouă şansă de a evalua perspectivele economiei americane şi ale politicii băncii centrale, în condiţiile în care se aşteaptă ca salariile lunare să crească cu cel puţin 200.000 de persoane pentru a patra lună consecutiv.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO