Eveniment

Inca 97 km de autostrada pentru Romania

15.03.2004, 00:00 22



Romanii nu vor avea nici in aceasta vara mult promisa alternativa la aglomeratele variante clasice de drum spre Marea Neagra.



Primele trei tronsoane din autostrada Bucuresti-Constanta, insumand 97 km, ar putea fi date in folosinta pana la sfarsitul anului, unul dintre ele in avans fata de termenul stabilit cu compania de constructii, a declarat ministrul Transporturilor, Miron Mitrea. Daca nu vor aparea din nou intarzieri in programul angajat.



"Tronsonul Bucuresti-Fundulea, realizat de companiile Ital Strade si CCCF, va fi inaugurat in cel mult noua luni, iar portiunea cuprinsa intre Fundulea si Lehliu in cel mult trei luni, trei luni si jumatate. Avem promisiunea constructorului ca si tronsonul Lehliu-Drajna va fi gata in avans pana la sfarsitul lunii noiembrie. Exista speranta ca, in acest an, 97 de km de autostrada sa fie oferiti traficului", a adaugat Mitrea.



Proiectul autostrazii Bucuresti-Cernavoda are o valoare totala de aproximativ 320 milioane euro. Lucrarile ar urma sa fie finalizate in anul 2006.





Otopeni, rebotezat



Ministerul Transporturilor continua modernizarea Aeroportului International Bucuresti-Otopeni (AIBO) cu schimbarea numelui acestuia. Astfel, aeroportul va fi rebotezat in cursul acestui an in Aeroportul Bucuresti "Henri Coanda", a anuntat ministrul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Miron Mitrea.



Strategia de modernizare a aerogarii vizeaza triplarea capacitatii de transport, care ar urma sa ajunga in 2015 la 15 milioane de calatori.



AIBO are in prezent o capacitate de transport de 4,5 milioane de calatori pe an, fata de 1,2 milioane in 1990.



In 2025, traficul ar putea ajunge la 20-25 milioane de pasageri, a spus Mitrea.



Pierderile operationale ale aeroportului s-au redus, anul trecut, la mai putin de 10 milioane de dolari, fata de 60 milioane de dolari in 2000.



"Aeroportul din Baneasa a devenit, in 2003, rentabil. (...) Romania are astazi cel mai sigur cer din Europa, dupa realizarea Centrului de Dirijare al Zborurilor din Bucuresti", a afirmat Mitrea.



El a precizat ca centrul dirijeaza atat zborurile civile, cat si militare.



Miron Mitrea a prezentat, vineri, toate proiectele aflate in coordonarea Ministerului Transporturilor, in cadrul unui seminar avand ca tema strategia de dezvoltare a Romaniei pana in 2025.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO