Eveniment

Încă un dealership auto scos la vânzare, acum în Constanţa

Încă un dealership auto scos la vânzare, acum în Constanţa

Autor: Bogdan Alecu

24.08.2011, 00:03 1500

Lista centrelor auto scoase la vânzare continuă să crească pe măsură ce piaţa auto continuă declinul de la o lună la alta, iar dealerii doresc să-şi optimizeze businessul pe cât posibil pentru a-şi menţine în viaţă afacerea.

Dacă luna trecută Cardinal Motors, dealerul VW-Audi din Constanţa, anunţa că vrea să vândă centrul Volkswagen din Ploieşti pentru a obţine fonduri necesare finalizării unui nou dealership în valoare de 18 mil. euro, la finele săptămânii trecute dealerul Skoda a decis să-şi restrângă businessul de la malul mării. Astfel, Auto-Group, dealerul Skoda din Cons­tanţa, a scos la vânzare la finele săptămânii trecute centrul din localitatea Palazu Mare pentru suma de aproape 1,4 mil. euro fără TVA, potrivit oficialilor companiei.

În prezent Auto-Group deţine în Constanţa două centre Skoda, unul în Palazu Mare scos la vânzare, cât şi unul în partea de sud a oraşului. Oficialii Auto-Group nu au oferit niciun comentariu până la închiderea ediţiei. Potrivit datelor de pe Mi­nisterul Finanţelor, anul trecut dealerul din Constanţa a în­re­gistrat o cifră de afaceri de 9,5 mil. euro, în scădere cu 23% faţă de anul anterior şi a înregistrat un profit de 0,5 mil. euro.

Compania Auto-Group este deţinută de Adrian Bizineche (25%), Anamaria Mihai (5%), Stelian Fottu (22,5%), Vasile Fechete (22,5%), Neculai Ciupercă (5%) şi Adrian Tecuşanu (20%). "Nu este cazul preluării activităţii dealerului Skoda din Constanţa. Dealerul respectiv dispune de două locaţii şi a luat decizia de a-şi muta toată activitatea în sediul mare pe care îl deţine", a spus Vlad Rusu, brand manager Skoda în cadrul Porsche România. Rusu a subliniat că nu se pune în discuţie vânzarea licenţei de dealer Skoda, "aceasta nefiind oricum la îndemâna unui dealer", a subliniat el. În acest moment nu se are în vedere deschiderea unui alt dealer în Constanţa al mărcii Skoda.

Centrul scos la vânzare include showroom, spaţiu pentru birouri, service şi are o suprafaţă totală de 8.000 mp, iar suprafaţa construită desfăşurată este de 1.500 mp.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO