Eveniment

Incasari de 22 mil. dolari la APAPS in ianuarie

03.02.2004, 00:00 39



Autoritatea pentru Privatizare a incasat in luna ianuarie 300.000 de dolari reprezentand dividende de la societati comerciale la care statul detine pachete de actiuni. Dividendele vor ramane o sursa buna de bani si in februarie si martie, in conditiile in care urmeaza sa plateasca dividende BCR si BRD.



In prima luna a acestui an, veniturile realizate de APAS din procesul de privatizare s-au ridicat la aproximativ 22 milioane USD. Dintre acestea, 17 milioane de dolari reprezinta contravaloarea ratelor scadente din pretul pachetelor de actiuni ale unor societati vandute de APAPS in ultima perioada.



Inca 5 milioane de dolari au fost recuperate de catre Autoritate pentru Privatizare in urma castigarii in instanta a unor procese declansate in baza Legii nr.64/1995, republicata, privind procedura reorganizarii judiciare si a falimentului.



Veniturile varsate de APAPS la bugetul de stat sunt folosite pentru diminuarea nevoii ca ministerul finantelor sa se imprumute pe piata interna.



APAPS sustine ca in prima jumatate a acestui an va finaliza privatizarea societatilor comerciale din portofoliul sau incluse in Programul PSAL II cu Banca Mondiala. Astfel, pana la sfarsitul lunii iunie a acestui an, ar urma sa desfasoare procedurile pentru trecerea in proprietate privata a tuturor societatilor comerciale ramase in program: S.C. ENERGOREPARAtII S.A. Bucuresti, S.C. UMUC S.A. Bucuresti, S.C. CAROMET S.A. Caransebes, S.C. GRANTMETAL S.A. Bucuresti, S.C. GIURGIU NAV S.A. Giurgiu, S.C. U.V.C.P. S.A. Turnu Magurele, S.C. AGMUS S.A. Iasi, S.C. UNIREA S.A. Cluj Napoca, S.C. METALURGICA S.A. Aiud, S.C. IAIFO S.A. Zalau, S.C. UTA S.A. Arad.



Pana acum au mai fost publicate anunturile de vanzare pentru S.C. ENERGOREPARAtII S.A. Bucuresti, S.C. UMUC S.A. Bucuresti, S.C. IAIFO S.A. Zalau, S.C. UTA S.A. Arad. In prezent, la sediul Autoritatii pentru Privatizare, se deruleaza negocieri pentru trecerea in proprietate privata a S.C. UMUC S.A. Bucuresti. Oferta depusa de potentialul investitor pentru achizitionarea pachetului de actiuni pus in vanzare la S.C. UTA S.A. Arad a fost respinsa deoarece nu a indeplinit criteriile de precalificare impuse prin anuntul de privatizare si nici nu a prezentat toate documentele de participare cerute. Pentru celelalte doua societati comerciale nu a fost depusa nici o oferta. Prin urmare, procedura de privatizare urmeaza a fi reluata. razvan.voican@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO