Eveniment

Încurcătură în tenis cu organizarea Cupei Davis şi a BCR Open în aceeaşi locaţie

Încurcătură în tenis cu organizarea Cupei Davis şi a BCR Open în aceeaşi locaţie
01.09.2010, 23:06 85

Partida din cadrul barajului pentru Grupa Mondială a Cupei Davisdintre România şi Ecuador şi turneul BCR Open România se vordesfăşura în locaţii diferite, chiar dacă costurile FederaţieiRomâne de Tenis ar fi fost mai mici dacă ar fi ales acelaşi spaţiupentru disputarea meciurilor, şi anume Arenele BNR.

Motivul invocat? Existenţa unor finanţatori diferiţi pentru celedouă evenimente din lumea tenisului.

În ciuda faptului că Federaţia Română de Tenis a renunţat laorganizarea meciului de Cupa Davis la Arenele BCR în perioada 17-19septembrie, preferând Centrul Naţional de Tenis, organizatorii BCROpen România, turneu care va avea loc între 20 şi 26 septembrie,susţin că desfăşurarea aproape în paralel a partidelor nu ar fifost imposibilă.

"E păcat că nu are loc Cupa Davis în aceeaşi arenă cu BCR OpenRomânia. Era bine dacă le-am fi legat pe cele două, era bine şipentru jucători. Era un efort mare pentru noi, practic trebuiaîntr-o noapte să schimbăm tot, dar nimic nu ar fi fost imposibil.Din păcate nu a fost o organizare bună. Noi am discutat la unmoment dat cu federaţia, sunt şi două bănci diferite ca sponsori...Şi logistic era un pic complicat. S-a mai făcut chestia asta laBucureşti, dar era turneul înaintea Cupei Davis. Acum ar fi trebuitsă ne restrângem şi să facem calificările pe trei terenuri. Eraudouă evenimente cumva simultan cu doi sponsori diferiţi, iar ITF-ulcam strâmba din nas. A fost o lipsă de coordonare şi o oarecarefrică legată de faptul că nu am reuşi să facem într-o noapte tot",a declarat Bogdan Enoiu, organizatorul BCR Open România, potrivitMediafax.

Dacă ar fi acceptat să organizeze partida din cadrul barajuluipentru Grupa Mondială a Cupei Davis, dintre România şi Ecuador, laArenele BNR, Federaţia Română de Tenis ar fi plătit circa 80-90.000de euro. Decizia de a muta partida la Centrul Naţional de Tenis dincadrul Complexului Sportiv "Lia Manoliu" va mai adăuga mai multezeci de mii de euro la aceste cheltuieli, în condiţiile în careFederaţia va plăti 150.000 de euro pentru ridicarea unor tribuneprovizorii.

Chiar dacă anul acesta nu au reuşit să se înţeleagă şi săorganizeze ambele evenimente în aceeaşi locaţie, Arenele BNR,organizatorii BCR Open speră ca situaţia să se remedieze în aniiurmători. "Eu aş vrea de acum încolo (Cupa Davis şi BCR OpenRomânia - n.r.) să aibă loc împreună. La anul poate îl mai prindempe Federer şi Djokovici", a mai spus Enoiu.

Acesta va fi primul meci de Cupa Davis ce nu va fi organizat înlocaţia obişnuită a echipei române, Arenele BNR. La începutul luniiiulie, Ruxandra Dragomir, preşedintele Federaţiei Române de Tenis,declara că această partidă se va disputa cel mai probabil la ZoneArena din Bucureşti, însă varianta a fost eliminată după cecomplexul a fost închis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO