ZF 24

Indexul imobiliar al ZF: preţurile la trei camere au crescut pentru a treia lună consecutiv în Capitală

Indexul imobiliar al ZF: preţurile la trei camere au...

Autor: Cristi Moga

07.05.2014, 00:09 30797

Proprietarii de apartamente vechi cu trei camere din Bucureşti au prins curaj la începutul acestui an şi au  majorate uşor preţurile solicitate în anumite cartiere ale oraşului, astfel că nivelul mediu a ajuns la sfârşitul lunii aprilie la 74.500 de euro, potrivit Indexului imobiliar al ZF realizat în colaborare cu firma de consultanţă imobiliară Coldwell Banker Affiliates of Romania pe baza ofertelor din Anunţul Telefonic.

Aceasta a fost a treia lună consecutivă de creştere, avansul faţă de martie fiind de doar 100 de euro, în timp ce comparativ cu minimul ultimilor ani atins în ianuarie 2014, de 72.650 de euro, preţurile au fost majorate cu 1.850 de euro sau 2,5%.

Cartierul cu cea mai importantă creştere a preţurilor este Titan, unde pretenţiile proprietarilor au ajuns la nivelul de 64.000 de euro pentru un apartament cu trei camere, după ce în februarie şi martie pentru acelaşi tip de locuinţă se cereau 54.000 de euro. Creşteri de preţuri au mai fost consemnate în zonele Brâncoveanu, Crângaşi, Militari sau Dristor, în timp ce în zonele Vitan Mall, 13 Septembrie sau Ştefan cel Mare ten­dinţa de scădere a preţurilor s-a menţinut. Această stabilizare şi chiar uşoară creştere a preţurilor la locuinţe vine în contextul în care construcţia de locuinţe din zona Bucureşti-Ilfov a revenit pe plus în 2013, fiind date în folosinţă 5.275 de case şi apartamente, în creştere cu 16,5% faţă de anul precedent.

Pe de altă parte, datele portalului imobiliare.ro arată că pre­ţu­rile medii ale apartamentelor cu trei camere din Bucureşti au crescut în aprilie cu 1,7% faţă de luna precedentă, până la 972 de euro/mp, creşteri de preţuri la trei camere fiind con­sem­nate şi în oraşele Braşov, Cluj şi Constanţa, în timp ce în Timişoara şi Iaşi tendinţa de scădere a preţurilor s-a menţinut. Cele mai ieftine preţuri la trei camere sunt în Iaşi, unde media este de 720 de euro/mp, în timp ce în Cluj preţurile medii sunt chiar mai ridicate decât în Bucureşti, ajungând la 977 euro/mp. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO