Eveniment

Industria şi comerţul au fost principalele propulsoare ale economiei în trimestrul al doilea din 2021, când economia a crescut cu un ritm record după căderea din 2020. Consumul rămâne principalul driver al creşterii pe partea de utilizare a PIB, dar investiţiile au crescut la un ritm mai bun

Industria şi comerţul au fost principalele propulsoare...

Autor: Răzvan Botea

08.09.2021, 09:27 204

Industria şi comerţul, care împreună fac aproape 40% din economia României (pe partea de formare a PIB), au pus cel mai mult umărul la creşterea economică din al doilea trimestru din acest an. Pe partea de utilizare a PIB, consumul a venit, ca de obicei, cu cea mai mare contribuţie la creşterea economică: +6,7 pp. din cele 13 pp. creştere economică reală, arată datele provizorii publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Premierul Florin Cîţu a spus, într-o declaraţie de presă, că datele la şase luni din 2021 privind evoluţia economiei româneşti confirmă estimarea pe care se bazează guvernul la rectificarea bugetară: +7% creştere economică reală în 2021.

„În prima parte a anului investiţiile au avut o contribuţie majoră la creşterea PIB. Cred că în trimestrul al doilea au avut o contribuţie de peste 5 puncte procentuale din creşterea economică, ceea ce arată că investiţiile sunt motorul creşterii economice. Se schimbă estimarea de creştere reală, acum mergem pe estimarea de 7%, faţă de estimarea de 4,3%”, a spus Florin Cîţu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO