Eveniment

Inflaţie de candidaturi pentru poziţia de administrator la Romgaz, Transgaz şi Nuclearelectrica

Foto: Romgaz

Foto: Romgaz

Autor: Carol Dan

19.03.2013, 21:11 506

Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) a primit 79 de candidaturi pentru ocuparea postului de administrator la Romgaz, 67 pentru Transgaz şi 62 pentru Nuclearelectrica, în cadrul procesului privind introducerea guvernanţei corporative la societăţile de stat, cele trei companii având fiecare câte cinci membri în consiliile de administraţie, a anunţat Ministerul Economiei, acţionarul majoritar al celor trei companii. Termenul-limită pentru depunerea candidaturilor a expirat la 13 martie.

Procesul de selectare a unor manageri profesionişti pentru companiile de stat este derulat de Ministerul Economiei, prin Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI). OPSPI este asistat în acest proces de firmele Quest Advisors şi Transearch International. Potrivit angajamentelor Guvernului faţă de FMI, cele trei companii ar fi trebuit să aibă management profesional până la sfârşitul anului trecut. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO