Eveniment

Inghetarea datoriilor contra neacumularii de noi arierate

Inghetarea datoriilor contra neacumularii de noi arierate
16.07.2003, 00:00 25



Ministrul Finantelor Publice, Mihai Tanasescu, a declarat ieri ca Guvernul lucreaza cu echipa FMI la programul de restructurare a 91 de intreprinderi care urmeaza sa primeasca un ajutor de la stat, dar cu conditia de a nu acumula in perioada urmatoare noi arierate.



Tanasescu a precizat ca o alta conditie este aceea ca programul de restructurare sa fie viabil, facut pentru ultima data si sa produca efecte.



"Consiliul Concurentei a avut un punct de vedere, care este si al nostru, ca acest program de restructurare trebuie sa fie viabil, facut pentru ultima data si sa produca efecte, de a nu se acumula in perioada urmatoare noi arierate. Consiliul Concurentei a spus ca este de acord cu ajutorul de stat, dar in aceste conditii. Lucram cu echipa FMI la acest program de restructurare, urmand ca, in perioada urmatoare, acesta sa fie finalizat", a precizat ministrul Finantelor.



Ministerul Finantelor Publice va elabora, in urma recomandarilor Consiliului Concurentei, un nou proiect de ordonanta privind inghetarea datoriilor catre stat pentru 91 de companii aflate in proprietate publica.



"Noul proiect va stabili reglementari generale privind aceste ajutoare, care vor fi acordate dupa analiza fiecarui caz in parte. Exista doua variante de discutie si anume sa fie elaborate, pentru acordarea ajutoarelor, proiecte de ordonanta in fiecare caz, sau proiecte pentru cateva grupuri de societati", au afirmat surse din cadrul institutiei.



Ministerul Finantelor a elaborat, in luna iunie, un proiect de ordonanta de urgenta privind inghetarea, pentru o anumita perioada de timp, a unor datorii catre stat in valoare de 74.495 miliarde lei, acumulate de 91 de intreprinderi. Potrivit reprezentantilor Ministerului Finantelor, toate societatile vizate sunt companii de stat.
mirela.luca@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO