Eveniment

Investitie de 52,2 mil. euro in modernizarea aeroportului din Sibiu

18.08.2006, 19:52 74

Consiliul judetean Sibiu va investi 52,2 milioane de euro in modernizarea pistei si construirea unor noi terminale ale Aeroportului International din Sibiu.
"Am luat decizia sa modernizam aeroportul, deoarece pista aeroportului era destul de veche, iar coeficientul PCN (de rezistenta a pistei) este redus si nu permite aterizarea unor avioane mari", a declarat Augustin Sava - directorul Aeroportului International din Sibiu.
Lucrarea presupune modernizarea si extinderea pistei, a platformei, un nou terminal de pasageri, unul de combustibil, un turn de control. Consiliul judetean Sibiu (CJS) a organizat doua licitatii, una pentru terminal si partea de constructii, iar alta pentru pista.
Castigatorii celor doua licitatii sunt Con-A - Dafora (Sibiu) si Lindner (Germania) pentru partea de constructii si Max Bogl Bauunternehmung (Germania) pentru pista.
"Licitatiile au fost organizate pe baza OG 60/2001 care prevede ca 80% punctaj se acorda pentru pret, 10% pentru durata si 10% pentru calitatea solutiei tehnice. Am ales ofertele care au avut pretul cel mai scazut, dar care au avut un punctaj bun si la cerintele tehnice", a explicat Martin Bottesch, presedintele Consiliului Judetean Sibiu.
Finantarea proiectului de modernizare a aeroportului sibian se realizeaza din surse proprii CJS (8 milioane de euro), fonduri de la bugetul de stat (22 de milioane de euro) si credite bancare angajate de CSJ (22,2 milioane de euro).
"Dezvoltarea economica a zonei face necesara modernizarea aeroportului, deoarece multe firme ne-au spus ca unul dintre factorii care i-a determinat sa investeasca in Sibiu a fost aeroportul", a adaugat Bottesch.
In prezent de pe aeroportul Sibiu opereaza trei companii aeriene: Tarom, Carpatair si Austrian Airlines, catre 15 destinatii din Germania, Franta, Italia, Austria si Ucraina.
"Am primit foate multe oferte din partea unor operatori aerieni locali si internationali pentru a opera de pe aeroportul din Sibiu, dar lipsa "open sky" reprezinta o problema. Speram ca de anul viitor, odata cu deschiderea spatiului aerian, sa introducem noi curse, mai ales ca avem oferte de la multi operatori aerieni atat traditionali, cat si low-cost", a explicat Sava.
Aeroportul din Sibiu a inregistrat un trafic de 60.000 de pasageri in 2005. "Pentru acest an estimam o crestere de 30% a traficului de pasageri, pana la 78.000 de pasageri. Iar in 2007 ne asteptam sa operam peste 240.000 de pasageri atat datorita faptului ca Sibiul va fi capitala culturala europeana, dar si datorita deschiderii spatiului aerian", spun oficialii aeroportului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO