Eveniment

Investitii Carrefour de 100 mil. euro in doi ani

17.12.2004, 00:00 34

Carrefour va investi in urmatorii doi ani in Romania circa 100 milioane euro pentru deschiderea a patru hypermarketuri, din care unul in Bucuresti, a declarat directorul executiv al Carrefour Romania, Francois Oliver.
"Avem multe proiecte atat pentru Bucuresti, cat si pentru provincie", a spus Oliver, care a precizat printre viitoarele posibile locatiile nordul Capitalei, dar si orase cum ar fi Galati si Ploiesti.
Strategia de dezvoltare a grupului prevede deschiderea a doua magazine in fiecare an, in final urmarindu-se atingerea unui numar de 20 de centre comerciale in Capitala si in orasele cu peste 300.000 de locuitori.
Valoarea totala a proiectelor programate in Romania este estimata la jumatate de miliard de euro, pana in prezent fiind investita o suma de 140 de milioane de euro.
Grupul francez detine in Romania patru magazine, din care trei in Bucuresti, in cartierele Militari, Grozavesti si Colentina.
Cel de-al patrulea centru a fost deschis in luna otombrie la Brasov, in urma unei investitii de 20 milioane de euro.
Potrivit conducerii Carrefour, vanzarile in Romania s-ar putea dubla in acest an comparativ cu anul anterior, cand a fost atins un nivel de 130 milioane de euro.
Cresterea are loc pe fondul extinderii retelei de hypermerketuri, dupa inaugurarea centrelor din Brasov si Bucuresti (Colentina).
De asemenea, la aproape un an de la inaugurare, Carrefour Orhideea a devenit unul din primele trei magazine ale grupului la nivel mondial din punctul de vedere al numarului de vizitatori, avand o contributie semnificativa in vanzarile din Romania.
Carrefour, liderul european in distributie, este prezent in Romania prin compania Hiproma, ale carei actiuni sunt detinute de Carrefour (50%), si grupul Hyparlo, un grup francizat al Carrefour (50%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO