Eveniment

Investitorii germani: Romania a ajuns la preturi in imobiliare ca la New York

Investitorii germani: Romania a ajuns la preturi in imobiliare ca la New York
03.10.2007, 18:47 15

Cresterea salariilor, starea proasta a infrastructurii si lipsa unui cadru legislativ pentru investitii nu au suprimat interesul investitorilor germani pentru piata din Romania, au declarat participantii la evenimentul "Country Business Brunch Germania", organizat ieri de Ziarul Financiar si casa de avocatura Norr Stiefenhofer Lutz.
"Romania poate fi Spania Europei de Est, insa pe piata spaniola a fost creat un mediu de afaceri avantajos pentru investitii straine", a spus Jorg K. Menzer, partener al casei de avocatura Norr Stiefenhofer Lutz, care afirma ca unele preturi la imobiliare au ajuns la Bucuresti ca la New York. Reprezentantii germanilor au subliniat necesitatea existentei unei legi a investitiilor in Romania si a unei strategii nationale de dezvoltare economica pe termen lung.
La randul sau, Sorin Vasilescu, presedintele ARIS (Asociatia Romana pentru Investitii Straine), a spus ca proiectul legii investitiilor va fi finalizat in acest an. "Nume mari din Germania au venit si vor mai veni in 2007", a declarat Vasilescu.
"Romania este in continuare o locatie buna pentru investitorii germani, nivelul salariilor ramane si el atractiv, in ciuda fluctuatiilor din ultima perioada", a afirmat Arvid Enders, atasat economic in cadrul Ambasadei Germaniei la Bucuresti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO