Eveniment

Iohannis a semnat decrete de numire în funcţii de conducere în cadrul DNA

Iohannis a semnat decrete de numire în funcţii de...

Autor: Departamentul Politic

14.12.2016, 20:38 7775

Astfel, Marius Bogdan Bulancea a fost numit în funcţia de procuror-şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie din cadrul DNA, iar Silviu Paul Dumitriu a devenit adjunctul său.

Cameluş Păduraru este noul procuror-şef al Secţiei judiciare penale din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, secondat de Carmen Doiniţa Bălăşoiu.

Mandatele celor patru sunt de trei ani.

Potrivit art. 54 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prim-adjunctul şi adjunctul acestuia, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, adjuncţii acestuia, procurorii şefi de secţie ai acestor parchete, precum şi procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi adjuncţii acestora sunt numiţi de preşedintele României, la propunerea ministrului justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO