Eveniment

Iohannis: Virusul merge cu noi şi la mare, şi la munte

Iohannis: Virusul merge cu noi şi la mare, şi la munte

Autor: Gabriel Pecheanu

08.07.2020, 18:10 69

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut un nou apel, miercuri, pentru respectarea normelor de distanţare socială şi protecţie sanitară. ”Virusul merge cu noi şi la mare, şi la munte”, a mai afirmat şeful statului.

„Dacă respectăm normele care sunt în vigoare, avem o şansă bună să trecem mai departe cu cât mai puţine persoane îmbolnăvite şi, da, cu cât mai puţine persoane decedate din cauza acestei boli. Să nu ne imaginăm că dacă este vară şi plecăm undeva la munte sau la mare scăpăm de virus. Din păcate, virusul merge cu noi şi la mare, şi la munte, ţine de noi să ne protejăm cât putem de bine”, a declarat Klaus Iohannis

El le-a cerut românilor să respecte indicaţiile specialiştilor.

”Nu ne-am dorit această boală, ea ar fi venit indiferent cine ar fi fost la guvernare, dar haideţi să respectăm indicaţiile specialiştilor, haideţi să facem aceste lucruri simple, ca să îngrădim răspândirea virusului, pentru a putea trece cu bine de această perioadă dificilă. (...) Nu este momentul să disperăm, dar în niciun caz nu este momentul să lăsăm garda jos şi, repet, dragi români, împreună am parcurs relativ bine perioada până acum. Haideţi să facem un efort, să continuăm, nu lăsaţi garda jos, este în joc viaţa voastră şi viaţa celor dragi vouă”, a mai spus şeful statului.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, miercuri, că în România a fost depăşit pragul de 30.000 de îmbolnăviri, după ce în ultimele 24 de ore au fost diagnosticate 555 de noi cazuri de COVID-19.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO