Eveniment

Isărescu: Presa trebuie să se disciplineze; nu orice trăncănitor are dreptul să se ducă la televizor

Autor: Alexandra Chelu

04.11.2010, 15:26 21

Presa trebuie să se disciplineze şi să selecteze mai binemesajele dacă se doreşte reducerea inflaţiei, întrucât nu orice"trăncănitor" are dreptul să se ducă la televizor şi să-şipromoveze interesul, a afirmat, joi, guvernatorul BNR, MugurIsărescu, informează Mediafax Business.

"Deci vreţi să trăiţi într-o ţară cu inflaţie scăzută.Disciplinaţi-vă vă rog, selectaţi mai bine mesajele, dacă vreţi săvă spun mai clar, că nu orice trăncănitor din ţara aceasta aredreptul să se ducă la televizor şi să-şi promoveze interesul. Căasta faceţi. Se duce producătorul de carne de pui şi îşi promoveazăinteresul. Şi două zile, pentru că merge foarte bine mesajul peideea că se prăbuşeşte ţara, îl tot repetaţi", a spus Isărescu,într-o conferinţă de presă, întrebat care sunt cauzele inflaţieiridicate în ciuda recesiunii, în condiţiile în care discursulbăncii centrale pare a indica un atac media care duce la creştereapreţurilor.

Guvernatorul BNR a fost rugat să ofere mai multe detalii privindcauzele inflaţiei ridicate, chiar şi fără majorarea TVA, întrucâtexplicaţiile de până la acel moment se puteau rezuma la: "nuînţeleg preţurile la benzină, ulterior nici la lapte, un războiîntreg la televizor pe preţurile la carnea de pui", ceea ce lăsaimpresia că ieşirea din ţintă este rezultatul unui atac mediainteresat.
El a arătat că anticipaţiile inflaţioniste sunt puternicinfluenţate negativ pentru că "de dimineaţa până seara se vorbeştedespre creşteri de preţuri". Citiţi mai multe pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO