Eveniment

Israelienii intra pe transporturi fluviale

07.06.2007, 19:58 30

Compania de transport cu capital majoritar israelian Mainrom Line, activa in domeniul transporturilor fluviale containerizate, a investit circa 10 milioane de euro pentru a intra pe piata de profil din Romania.
Programul de investitii a avut ca tinta modernizarea infrastructurii in portul Giurgiu si achizitia de nave.
"Capacitatea de transport a companiei noastre va atinge pana la finele acestui an 6.000 TEU (1 TEU este echivalentul unui container standard lung de 6,09 m - n.r.) si estimam o crestere de pana la 15.000 TEU pana in 2008", a declarat Orith Rishpi Lavi, CEO Mainrom Line.
Compania intentioneaza sa mentina programul investitional si urmeaza sa achizitioneze pana la sfarsitul anului inca trei barje pentru transportul fluvial.
In prezent flota este alcatuita din doua barje (fiecare cu o capacitate de 100 TEU), iar capacitatea de transport a atins 170 de containere in luna mai a acestui an. Mainrom Line detine in portul Giurgiu spatii de depozitare de 1.400 de metri patrati, depozite proprii pe o suprafata de 80.000 de metri patrati si alti 200.000 de metri patrati de depozitare in spatiu deschis.
In structura destinatiei finale a containerelor transportate, Bucurestiul reprezinta locul de livrare a 77% din volumul marfurilor, restul fiind livrat la portul Giurgiu.
Compania estimeaza ca pana in 2015 volumul marfurilor transportate pe canalul Dunare-Marea Neagra va ajunge la 100 de milioane de tone, dupa ce, potrivit propriilor estimari, in anul 2000 volumul a ajuns la circa 54 mil. tone.
Mainrom Line face parte dintr-un grup care mai cuprinde companii de transport rutier si firme de constructii. Compania dezvolta pe soseaua Pipera-Tunari un ansamblu rezidential. Prima etapa a proiectului, care va fi finalizata la inceputul lunii iulie, prevede constructia a 31 de case.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO