Eveniment

Italienii care fac A3 Bucureşti - Moara Vlăsiei au luat un contract de 180 de milioane de euro pe căi ferate

Italienii care fac A3 Bucureşti - Moara Vlăsiei au luat un contract de 180 de milioane de euro pe căi ferate

Autor: Andreea Neferu

12.12.2011, 00:06 1301

Ministerul Transporturilor a semnat cu firma italiană Impressa Pizzarotti un contract de 176,2 milioane de euro pentru reabilitarea a 35,4 kilometri de cale ferată din judeţele Alba şi Hunedoara, în timp ce firma gălăţeană Arcada Company, controlată de oamenii de afaceri Spiru Mantu şi Mihai Humă, a primit două contracte de reabilitare a gărilor din Brăila şi Vaslui, pentru 12,6 milioane de euro.

La finalul săptămânii trecute au mai fost semnate alte trei contracte pentru refacerea gărilor din Piatra-Neamţ, Sfântu Gheorghe şi Piteşti, costul acestor lucrări ridicându-se la 22 de milioane de euro, dar şi un contract de reabilitare a tunelurilor din zonele Braşov şi Timişoara, pentru aproape 5 mil. euro.

Semnarea acestor contracte vine în contextul în care calea ferată, "copilul nedorit de la Transporturi", aşa cum l-a numit ministrul Anca Boagiu, va beneficia anul viitor de un buget de investiţii mai mare, de circa 990 mil. euro.

Pizzarotti, care a câştigat cel mai important contract, de 176 mil. euro, pentru reabilitarea a 35,4 km de cale ferată pe ruta Coşlariu - Simeria, este una dintre firmele care au câştigat contracte importante în infrastructura rutieră, un exemplu în acest sens fiind con­struc­ţia tronsonului de autostradă Bucureşti - Moara Vlăsiei, cu o lungime de 19,5 km, construit în consorţiu cu firma italienească Tirena Scavi.

Pe de altă parte, Arcada Company a participat la o serie de reabilitări de căi ferate sau infrastructură rutieră, printre care şi reabilitarea podului şi a viaductelor peste canalul navigabil de la Cernavodă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO