Eveniment

Korodi: Declaraţiile ministrului ungar, redate greşit, Ungaria susţine aderarea la Schengen la termen

Autor: Mediafax

06.01.2011, 12:54 19

Preşedintele Comisiei de politică externă din CameraDeputaţilor, Korodi Attila, a declarat, pentru Mediafax căafirmaţiile ministrului ungar de Interne au fost "redate greşit",precizând că partea ungară s-a angajat să susţină intrarea Românieiîn Schengen la termenul stabilit, în martie 2011.

"Ministrul maghiar de Interne a dat o declaraţie presei şi,întrebat ce se va întâmpla cu aderarea României şi Bulgariei laSchengen, a prezentat mai multe variante. Ministrul maghiar nu aspus, în niciun caz, că România şi Bulgaria nu vor adera, ci aprezentat mai multe scenarii", a spus Korodi.

El a adăugat că declaraţiile oficialului ungar s-au referit laaderarea României şi Bulgariei în funcţie de concluziile viitoruluiraport legat de condiţionalităţile pe Schengen.

Korodi a mai declarat că oficiali de la Budapesta i-auconfirmat, în discuţii purtate joi dimineaţă, interesul Ungarieipentru sprijinirea României şi Bulgariei în aderarea la spaţiulSchengen în martie 2011. Citiţi mai mult despre aderarea României la spaţiul Schengen pewww.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO