Eveniment

Aderarea României şi Bulgariei la Schengen a fost amânată - presa germană

Aderarea României şi Bulgariei la Schengen a fost amânată - presa germană

Autor: Radu Racu

06.01.2011, 11:10 176

Solicitarea Germaniei şi Franţei de a amâna aderarea la spaţiulSchengen a României şi Bulgarieia avut succes în Ungaria, ţară caredeţine până în vară preşedinţia UE, după ce ministrul maghiar deinterne Sandor Pinter a anunţat miercuri că procedura va fi amânatăpentru ca cele două foste state comuniste să îndeplinească o seriede condiţii suplimentare, relatează agenţia germană de ştiri dpa,citată de publicaţia elveţiană online NZZ Online.

"Bolcada Franţei şi Germaniei se pare că a avut succes", noteazăpublicaţia, precizând că Ungaria a impus "anumite condiţii"României şi Bulgariei, care vor fi verificate în luna iunie. Dacăcele două state respectă condiţiile impuse la timp, aderarea arputea avea loc cel mai devreme în luna octombrie. Aderarea laspaţiul Schengen fusese programată iniţial pentru 27 martie2011.Pinter a afirmat însă că aderarea României şi Bulgariei rămânepe agenda de lucru a preşedinţiei ungare a UE.

"Termenul stabilit în martie iese din discuţie", a declarat şiun diplomat UE.

Miniştrii de intrene ai Germaniei şi Franţei au trimis laînceputul lunii decembrie o scrisoare comună Comisiei Europene încare cereau amânarea aderării României şi Bulgariei la spaţiulSchengen, din cauza lipsei de progrese în procesul de reformă ajustiţiei şi a luptei împotriva crimei organizate. Acţiunea celordouă state a venit imediat după summitul UE unde preşedintelefrancez a fost fotografiat refuzând să discute cu omologul săuromân.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO