Eveniment

Kovesi: Ministerul Public - instituţie curajoasă întrucât a atins zone ce păreau intangibile

Kovesi: Ministerul Public - instituţie curajoasă întrucât a atins zone ce păreau intangibile

Autor: Lucia Efrim - Mediafax

08.03.2012, 13:04 164

Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, a declarat, joi, că Ministerul Public este o instituţie curajoasă, pentru că a atins în anchetele sale zone care păreau intangibile şi a anchetat persoane care păreau că sunt imune în faţa legii.

Totodată, Kovesi a afirmat că, deşi procurorii :"au fost acuzaţi de multe ori că au făcut dosare la comandă politică, soluţiile instanţelor au demonstrat că faptele s-au bazate pe probe şi nu pe infracţiuni inventate unor persoane".

"Am parcurs împreună un drum în care am încercat să schimbăm mentalităţi şi să implementăm o disciplină a faptelor şi nu a vorbelor. Ca procuror general am putut evalua cel mai bine evoluţia instituţională. Ştiu că în spatele realizărilor pe care le-am prezentat se află un efort constant şi continuu din partea dumneavoastră. Ştiu că de multe ori aţi avut senzaţia că efortul dumneavostră nu este apreciat. Vă mulţumesc pentru întreaga activitate, vă muţumesc pentru colaborarea din aceşti aproape şase ani şi vă apreciez efortul anonim, munca onestă şi dificilă pe care o faceţi zilnic", a spus procurorul general Codruţa Kovesi, în mesajul adresat procurorilor, la ultimul său bilanţ ca şef al Ministerului Public, andat care i se încheie în 2 octombrie 2012.

Ea a mulţumit colegilor care au făcut parte din echipa sa, adjuncţilor, consilierilor, şefilor de direcţii, secţii, tuturor celor cu funcţii de conducere şi celor cu funcţii de execuţie.

"Tot ce s-a realizat este meritul dumneavostră. Am fost o echipă în care eu doar am imprimat o strategie prin care am reuşit, împreună, să transformăm Ministerul Public într-o instituţie profesionistă, activă şi consecventă. Aş spune şi o instituţie curajoasă, pentru că am atins prin achetele noastre zone care păreau intangibile şi am anchetat persoane care păreau că sunt imune în faţa legii. Deşi am fost acuzaţi de multe ori că am făcut dosare la comandă politică, soluţiile instanţelor au demonstrat că faptele s-au bazate pe probe şi nu pe infracţiuni inventate unor persoane. Sunt onorată că am fost şi sunt în fruntea unei instituţii fundamentale a statului, formată din oameni curajoşi pe care îi admir, îi respect şi îi preţuiesc. Dumneavoastră, dragi colegi, prin munca pe care o faceţi sunteţi cel mai important capital al instituţiei noastre", a declarat Codruţa Kovesi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO