Eveniment

La Alba Iulia, complex comercial in loc de stadion

03.03.2005, 00:00 59

Compania Mall Alba va construi un complex comercial de tip mall la Alba Iulia, pe amplasamentul unui teren folosit pana acum pentru antrenamente de catre diferite echipe de fotbal din zona. Investitia totala va ajunge la aproximativ 10 milioane de euro, o mare parte din finantare urmand sa fie acoperita din credite.


Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a anuntat ieri ca s-a semnat contractul de asociere intre Consiliului Local Alba Iulia si Mall Alba, firma obligandu-se sa realizeze investitiile necesare construirii si gestionarii centrului comercial. Potrivit contractului, investitorul are concesionat dreptul de folosinta asupra terenului pe o perioada de 49 de ani si va suporta toate cheltuielile, precum si serviciile necesare construirii complexului.


De asemenea, firma se obliga sa amenajeze si sa modernizeze cel de-al doilea teren al stadionului Cetate, la un standard corespunzator. Consiliul Local Alba Iulia va incasa o parte din profitul noului mall, dar nu mai putin de 24.000 de euro pe an. Complexul se va intinde pe aproximativ 38.000 de metri patrati, suprafata pe care se afla acum stadionului Mecanica. Lucrarile vor incepe la sfarsitul lunii martie si ar urma sa fie finalizate la inceputul anului viitor.


"Este o investitie complexa pentru Alba Iulia, dar cred ca va avea succes deoarece puterea de cumparare a populatiei din zona este relativ mare, la care se adauga si faptul ca orasul este un centru universitar in continua crestere", a declarat pentru ZF Transilvania Mirela Strajan, managerul Mall Alba. Ea a adaugat ca este increzatoare in succesul noului centru comercial chiar daca municipiul Alba Iulia nu este un oras extrem de mare. "Stim ca toate investitiile mari in domeniu fac referire la localitati care depasesc 100.000 de locuitori, iar Alba Iulia are o populatie de doar 65.000 de locuitori", a mai spus Mirela Strajan. Ea a adaugat ca firma va incerca sa atraga in noul complex comercial reprezentantele unor firme mari si sa acopere o zona de circa 200 km in care se incadreaza Alba Iulia, Sebes, dar si Deva.
transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO