Eveniment

La fabrica Nokia din Jucu salariile cresc in trepte: 8,1% din decembrie si 6,5% din aprilie

19.11.2008, 20:53 33

Angajatii de la fabrica Nokia din comuna Jucu au primit, in urma negocierilor cu conducerea companiei, o majorare salariala bruta de 8,1 la suta incepand cu 1 decembrie, iar din 1 aprilie 2009 vor primi inca 6,5 la suta, a declarat ieri presedintele Sindicatului Liber Nokia, Cristian Copil.

El a afirmat ca angajatii sunt "partial multumiti" de rezultatul negocierilor si ca acestea au fost influentate de criza economica si financiara internationala.
"Suntem partial multumiti de rezultatele negocierilor, tinand cont de actuala conjunctura internationala. Daca nu era criza economica si financiara, cred ca rezultatele negocierilor ar fi fost altele. Am obtinut o majorare salariala bruta de 8,1 la suta de la 1 decembrie si alta de 6,5 la suta incepand cu 1 aprilie 2009", a spus Copil.
Potrivit sursei citate, angajatii de la Jucu au mai obtinut si un spor de prezenta, un bonus lunar de 72 de lei brut pentru cei care au o prezenta completa pe luna. Cristian Copil a afirmat ca celelalte facilitati pe care le aveau angajatii de la compania Nokia din comuna Jucu au ramas neschimbate, acestea incluzand sporul de noapte, o masa calda gratuita pe zi, bonuri de masa si transport gratuit.
La compania Nokia din comuna Jucu, judetul Cluj, lucreaza aproximativ 1.600 de angajati, salariul mediu brut fiind de 833 de lei. Sindicatul Liber Nokia Romania de la Jucu, care a fost infiintat in luna septembrie si este afiliat la CNSLR Fratia, are 800 de membri, adica jumatate din numarul total al angajatilor.
La inceperea negocierilor, sindicalistii au solicitat majorarea salariilor cu 50 la suta, precum si acordarea unui spor de fidelitate dupa primul an de munca la Nokia Jucu de zece la suta, iar pentru fiecare an ulterior lucrat la fabrica, cate unu la suta. O alta revendicare a sindicalistilor viza obtinerea unui spor de zece la suta pentru munca grea.
 
Continua angajarile
 
In perioada urmatoare nu vom concedia salariati ai fabricii de la Jucu si nici nu vom stopa angajarea de personal, a declarat ieri Monica Alb, purtatorul de cuvant al Nokia Romania. "Ne desfasuram activitatea conform planificarilor initiale in ceea ce priveste recrutarea de personal", a spus ea. Oficialii Nokia estimau in urma cu cateva luni ca pana la sfarsitul anului 2009 numarul de angajati ai echipei Nokia de la Jucu va ajunge la 3.500 de persoane. In prezent pentru Nokia Romania lucreaza peste 1.600 de oameni. Fabrica Nokia de la Jucu a demarat oficial activitatea de productie cu 350 de angajati directi, atat in sectorul de management si administrativ, cat si in productie.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO