Eveniment

Lafarge si-a imbunatatit estimarile de profit

10.09.2004, 00:00 24



Lafarge si-a revizuit in crestere estimarile privind profitul din acest an, dupa ce rezultatul net pe prima jumatate a anului a depasit de peste doua ori nivelul din perioada ianuarie-iunie 2003, datorita cresterii cererii de materiale de constructii in Europa si America de Nord. Firma a aratat joi, intr-un comunicat, ca estimeaza o crestere a veniturilor operationale de 10%, excluzand fluctuatiile cursului valutar si inrautatirile neprevazute ale vremii. Dar actiunile sale au cazut cu 1,7% la bursa din Paris, in urma dezamagirii provocate de divizia sa Blue Circle si in a numarului mare de titluri aflate pe piata, in contextul vanzarilor realizate de investitori dupa atingerea unei valori-record pentru ultimul an. Lafarge a anuntat ca profitul sau pe primele sase luni a atins 376 milioane euro, fata de 148 milioane euro in perioada ianuarie-iunie 2003.



Pentru aceeasi perioada, profitul sau operational a atins 876 milioane euro, fata de 670 milioane euro pentru primele sase luni ale anului trecut. Analistii spun ca performanta diviziei Blue Circle a fost singura dezamagitoare. "In tmp ce veniturile grupului inainte de plata taxelor, impozitelor si amortizarilor (EBITA) au crescut cu 31%, cele ale Blue Circle au avansat cu doar 10%", se arata intr-o analiza a societatii Dresdner Kleinwort Wasserstein. Compania Lafarge, care este prezenta pe pietele din 75 de tari, a anuntat ca se asteapta ca activitatea de constructie sa se mentina la un nivel ridicat pentru cea de-a doua jumatate a acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO