Eveniment

Lăzăroiu şi delegaţia FMI au discutat despre salarizare, pensii şi Codul asistenţei sociale

Autor: Aurelia Alexa

27.07.2011, 11:24 100

Ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, a declarat miercuri, dupăîntâlnirea cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional (FMI), că aufost discuţii generale despre aplicare Legii salarizării, anulviitor, despre implementarea noului sistem de pensii, dar şi despreCodul asistenţei sociale.

"Am avut discuţii generale despre aplicarea Legii salarizăriianul viitor, am discutat despre modul în care a fost implementatnoul sistem de pensii, dar cel mai mult am discutat despre Codulasistenţei sociale, care va fi în Parlament în toamna acestui an,şi am dat asigurări FMI-ului că ne vom concentra pe o focalizarecât mai bună a ajutoarelor pentru cei săraci", a declarat ministrulMuncii.

Sebastian Lăzăroiu a precizat că a comunicat reprezentanţilorFMI că se încercă eliminarea risipei din sistem, lucru care vaîncepe de anul viitor printr-o strategie care vizează următoriitrei ani.

"Încercăm încă de la anul să facem reduceri cât mai mari, însensul de a nu mai cheltui atât de mulţi bani decât pentru oameniicare au într-adevăr nevoie", a mai spus ministrul Muncii.

Întrebat dacă urmează să mai fie daţi oameni afară, SebastianLăzăroiu a precizat că nu s-a discutat despre aşa ceva cu delegaţiaFMI.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO