Eveniment

Libia este obligată să îl predea pe Seif al-Islam Curţii Penale Internaţionale

Libia este obligată să îl predea pe Seif al-Islam Curţii Penale Internaţionale

Foto: AFP

Autor: Mediafax

19.11.2011, 17:04 302

Libia este obligată să îl predea pe Seif al-Islam Curţii Penale Internaţionale, anunţă purtătorul de cuvânt al instanţei, iar Uniunea Europeană a îndemnat autorităţile de la Tripoli să coopereze cu CPI.

Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Catherine Ashton, a îndemnat autorităţile libiene să coopereze deplin cu CPI, scrie Mediafax.

"Autorităţile libiene trebuie să îl aducă pe Seif al-Islam în faţa justiţiei, respectând procedurile judiciare şi cooperând deplin cu CPI", a spus Ashton.

Seif al-Islam Kadhafi, fiul fostului lider libian Muammar Kadhafi, a fost arestat în sudul Libiei. Anunţul a fost făcut de noul ministru libian al Justiţiei şi Drepturilor Omului, Mohammed al-Allagui.

"Seif al-Islam, dat în urmărire de Curtea Penală Internaţională, a fost arestat în sudul Libiei", a declarat ministrul, care este membru al Consiliului Naţional de Tranziţie din Libia.

Şeful operaţiunilor CNT din Zenten, Bashir Taib, a declarat că subordonaţii săi l-au arestat pe Seif al-Islam şi trei colaboratori ai acestuia în regiunea Ubari.

"A fost transferat la Zenten", la 170 de kilometri sud-vest de Tripoli, precizează el. CPI a emis pe 27 iunie mandat de arestare pe numele lui Seif al-Islam pentru presupusa implicare în crime împotriva umanităţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO