Eveniment

Liderii se fac remarcati inca din anii de scoala

05.01.2005, 00:00 27





O proportie covarsitoare dintre cei mai importanti oameni de afaceri din Marea Britanie si-au dovedit potentialul de lideri inca din timpul anilor de scoala, se arata intr-un sondaj preluat de BBC News. Dintre cei 105 de directori executivi care au fost chestionati, 90% au avut roluri precum presedintele clasei, capitanul unei echipe sportive in timpul anilor de scoala. Patru din zece aveau trei asemenea functii, numai cinci procente nedetinand o pozitie de lider in scoala.



Sondajul a dezvalui faptul ca 70% dintre cei chestionati au fost presedinti in scoala iar 30% au condus echipa sportiva. Firma care a realizat cercetarea considera ca rezultatele nu sunt incurajatoare pentru specialistii in management care sustin ca pot transforma orice persoana intr-un lider cu ajutorul cartilor. Este clar ca reusita liderilor se datoreaza faptului ca sunt constienti de domeniul in care se pricep si ca dau dovada de perseverenta si de incredere in sine.



Cercetatorii care au realizat sondajul afirma ca directorii au dorit sa isi faca cunoscute realizarile din scoala si numai 10% din respondenti s-au declarat surprinsi de evolutia rapida a carierei lor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO