Eveniment

Lido a trecut la profit in milioane de lei

28.06.2004, 00:00 31

Compania  Lido a obtinut anul trecut un profit net de 65 milioane lei (aproximativ 1.700 euro) cu mult redus comparativ cu profitul de 2,7 miliarde lei inregistrat in anul precedent.
Cifra de afaceri a companiei a inregistrat o  crestere in lei de 6,7 %, atingand 2,8 miliarde lei (77.000 euro), comparativ cu vanzarile de 2,7 miliarde lei din 2002.
Rezultatele financiare ale companiei au fost mai slabe in a doua jumatate a anului, dupa primele sase luni compania raportand un profit net de 150 milioane lei,  in scadere totusi fata de perioada similara a a nului precedent, cand societatea inregistra un profit de 1,3 miliarde lei.
Profitul in scadere raportat de Lido s-a datorat activitatii de exploatare a companiei, la fel ca si in 2002, Lido inregistrand din aceasta activitate pierdere. Anul trecut, pierderea rezultata din activitatea de exploatare a fost de 1,9 miliarde lei, de patru ori mai ridicata decat pierderea din anul precedent.
Lido, care este o companie de management in domeniul hotelier , detine pachete de actiuni la mai multe companii  , controland si peste 11% din actiunile Companiei Hoteliere Intercontinental, care are in proprietate hotelul Lido din Bucuresti. Lido mai detine actiuni si la alte complexe hoteliere sau de real estate .
Cel mai important actionar al Lido este Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului cu 42,8% din actiuni, Union International Center cu 10,6%,  Nova Trade cu o participatie de 6,6% si SIF Transilvania cu 3,15% din actiuni. In structura actionariatului sunt si peste 9.800 de persoane fizice (actionari rezultati in urma programului de privatizare in masa).
Compania nu va acorda dividende din profitul obtinut anul trecut, care a fost repartizat pentru surse proprii de finantare.
In urma cu doi ani, Lido a investit aproximativ 1,6 miliarde lei pentru modernizarea unui imobil din statiunea Eforie Sud, de altfel compania detinand  in administrare proprie doar aceasta vila. Pe parcursul anului trecut, Lido a mai investit 113 milioane lei pentru diverse dotari aduse  vilei.
Actiunile Lido sunt listate la Categoria de Baza a Bursei Electronice RASDAQ, lichiditatea acestor titluri fiind in general redusa. Ultima tranzactie cu actiuni Lido s-a perfectat la pretul de 3.400 lei/actiune, la acest pret capitalizarea bursiera a companiei fiind de 1 milion euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO