Eveniment

Lipsa energiei electrice, principala problemă pentru reţelele telecom

Lipsa energiei electrice, principala problemă pentru reţelele telecom

Foto: Vodafone

Autor: Adrian Stefan Seceleanu

14.02.2012, 00:01 300

Ninsorile abundente şi întreruperea alimentării cu energie electrică în mai multe zone au creat probleme pentru operatorii de telecomunicaţii, care se luptă să păstreze funcţionalitatea serviciilor inclusiv în zonele afectate puternic de vremea nefavorabilă.

"Echipa noastră tehnică a menţinut reţeaua în parametrii normali. În perioada viscolului, principala provocare a reprezentat-o lipsa alimentării cu energie electrică. (...). Orange a desfăşurat peste 100 de intervenţii - atât ale noastre, cât şi ale subcontractorilor", au declarat pentru ZF oficiali ai Orange.

"Echipele de intervenţie ale Vodafone au fost pe teren pentru a restabili funcţionalitatea reţelei în localităţile unde alimentarea cu energie electrică a fost afectată. În momentul de faţă, reţeaua Vodafone funcţionează în parametri normali. În zonele în care releele nu sunt alimentate cu energie electrică, echipele noastre asigură alimentarea prin generatoarele proprii", a declarat pentru ZF Mircea Raicu, director operaţiuni de reţea la Vodafone.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO